<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5952780333486026993\x26blogName\x3dnene\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://amalinaizzati.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://amalinaizzati.blogspot.com/\x26vt\x3d3041058182122128143', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Jumaat, 28 September 2012
seronok jika dikurnia bakat untuk menggoreng sesuatu ayat
ayat puitis yang mampu memotivasikan semua umat manusia
tp aku tak mampu berbuat demikian
aku insan biasa yang masih tidak nampak ape kelebihan
yang nyata semua kekurangan kurniaan illahi

tp aku syukur
dengan kelemahan ini menjadikan aku yang cekal
(mungkin).

bila difikir2 balik
semua doa aku dimakbulkan yang esa
dari kecil cita2 ku ingin mencari teman hidup yang berkeretakan satria
(hahaha)
ternyata termakbul. dan sekarang mencecah angka 4 perkenalan

doa untuk aku mendapat 3,50 untuk cgpa juga termakbul
dengan usaha yang masih tidak seberapa
ALLAH memberi aku peluang untuk menggalas tanggungjawab ini

sekarang doa aku untuk menang di pilihan raya kampus juga sudah termakbul
juga untuk memegang jawatan biasa2 saj juga menjadi realiti
(mak ayah xtau) sob2
jadi tanggungjawab makin berat untuk mengekalkan pointer

tp kadang2 aku terfikir mampu kah aku menggalas semua ini
sbb ini yang aku pinta
aku insan yang tidak punyai sebarang kelebihan
(masih mencari potensi diri)

aku insan yang punyai banyak kekurangan
(masih memperbaiki diri)

semoga semua rakyat jelata mendoakan kesahteraan beta
semoga doa2 kalian sentiasa disisi
semoga apa yang aku pinta ini tidak dipersoalkan kelak
semoga sukses2 selalu
semoga segala kekurangan dapat diperbaiki dengan jayanya
semoga mampu mengenali diri dengan lebih cemerlang lagi

dan semoga
dan semoga
dan semoga

cgpa naik lg sem ni

oh power electronic please be nice to me. us

its not about me,
its not about u
its about us
<3 p="p">
xoxo
nene:)

yang kau nak kesah pahal ?! 9:31 PTG

Selasa, 25 September 2012
kalau dulu kehidupan aku sempurna
apa yang aku kejar sekarang?

klu dikata aku tidak layak memegang jawatan
mengapa diberi

apa yang kau cuba tunjuk ya rabb
bantulah aku
aku buntu
aku xtahu apa yang bakal jadi seterusnya

kalau aku hadir ini untuk dihina
knp ya rabb
knp perlu aku bergini

sungguh sekarang aku sangat lemah
aku xtahu langkah mana yang patut aku ambil

jalan mana yang terbaik
bantulah aku kemana saja aku pergi
agar aku tidak tersasar jauh

agar bila aku sesat aku mampu kembali semula untuk bertatih menuju kejayaan
ya.. aku tidak hebat jika mahu dibandingkan dengan sesiapa disekeliling aku

tp aku tahu aku hebat dikalangan mereka kelak
kalau pon bukan didunia
di akhirat kelak mungkin aku mulia disisi mu

yang kau nak kesah pahal ?! 11:11 PG

Rabu, 25 April 2012
merepek betul lah my feelings today..

*a thousand years*

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

haha,, me ulang2 dgr lagu ni hampir 100x kot today. 

still xboley nk expresi cinta pada jejaka.
yess.. cinta 3tahun bukan mudah untuk di lupuskan.
dan klu terlupus pon pasti ada bekas yang tertinggal untuk di kenang.

sangat lah jiwang..
meme lah.. mase ni tngh bahagia..
tngk after 5-6 month..
mula lah die berperangai
aku pon berperangai.
manusia.

jejaka tngh buat apa?
maaf lah tidak me"message"i u..
yes my ego is BIG.

i hope u will fine..

xoxo
nene

yang kau nak kesah pahal ?! 8:31 PG

Selasa, 24 April 2012
and i wonder if 10 budiman man text or call or contact beautiful lady and says "i do my istikharah and i found u"
so she will marrying 10 budiman man lah..
such a craps.
tolong lah man. u buat istikharah then u bukan dapat petunjuk in one day..
so stop lying people please..
*better u be quite, then if ur really sure that the girl is yours then ask her parents to be your halal one*
tq boys.

xoxo
nene

yang kau nak kesah pahal ?! 9:59 PG

hari ni me nge"teh" with my dad.. as usual mmg xsembang pon but i really like too observed people around me. sudden one old men caught my attention most and he remained me at some one that i love.. my atok. *alfatihah for him* muka xsama pon but i bet u mesti masa arwah hidup dulu tu lah rutin harian die kat kg. and i missed him so much :'(

XOXO
nene 

yang kau nak kesah pahal ?! 9:54 PG

Jumaat, 20 April 2012
dan setelah lama si jejaka mendiamkan diri..
tanggal 13.4.2012
akhirnya dia muncul dgn kata2 yang sangat meruntun jiwa..
gembira dalam hati tuhan saja yang tahu..
rasa malam tu mahu tidur untuk mimpi yang indah2..
*zina hati terjadi disini*
maaf kan aku hamba yang sentiasa alpa dgn nikmat yang kau berikan.
lama tak berasa diri ni disanyangi..

kenapa jejaka ini mampu menambat hati ini.
hati yang telah lama dikunci untuk sesiapa yang hadir selepas sidia?

mampukah aku menjaga prinsip hidup aku sebagai wanita muslimah kali ini.
aku belum kuat untuk melakukan keputusan itu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
19.04.2012
dan segera kenangan lama bertaut di ingatan.
kenangan bersama sidia..
semua berlari2 di minda ketika itu.
bukan tujuan hati ingin mengukuhkan ingatan pd sidia..
tidak sama sekali..
cuma aku bimbang andai perkara semalam terjadi kembali..

orang kata klu kesalahan sama dilakukan kali kedua mmg aku org paling bodoh.
ya..
mungkin aku org paling BODOH yg ada dlm dunia ni.

dan jejaka ini terasa hati dgn perbuatan aku.
kuang3..
aku terlalu selesa berbicara sehingga aku terlupa dia juga punya hati
maafkan sy ya jejaka..
dan ketenangan malam melembutkan hati sanubari untuk si jejaka..
malam yang indah yang ditemani angin malam yang permai tanpa bindang2 indah di langit..
memikirkan tentang si jejaka sepanjang jam..

kenapa dia yang mampu mematahkan EGO aku?
sekali lg hati ku tersentuh.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
20.04.2012
kebodohan aku sekali lg dgn melakukan luahan hati di FB.
shit sangat..
maafkan sy sekali lagi ya jejaka.
tiada niat dihati untuk membuka aib sendiri..
cuma lumrah manusia perlu meluahkan sesuatu supaya dapat berfikir kembali di landasan akal dan bukannya hati..
ketika itu semua sedang jauhhhhhhhhhh di buai mimpi..
ke bulan.. ke bintang..
dan aku memikirkan tentang nikmat dunia yang tidak kemana..

aku bukan perempuan bertudung labuh..
baik budi pekerti..
aku pernah tersasar dr landasan muslimah.
aku pernah mengkhianati kepercayaan bonda dan ayahanda..
aku pernah mencabuli prinsip yang aku bina kukuh sewaktu zaman di SBPI..

*si jejaka sedia maklum atas apa yg di perkatakan*

penceritaan yang benar ATAS NAMA ALLAH tuhan yang mencipta aku menjadi khalifah dibumi yang penuh onak dan duri..
bukan untuk mebuka pekung didada..
sekadar ingin beliau tidak lg membuatkan aku mengulangi kesalahan yang sama.
supaya beliau mampu membimbing.
dan aku berharap dia dapat menghormati dan menerima segalanya..
------------------------------------------------------------------------------------------------
20.04.2012 (ptg)

aku meminta masa..
tp bukan untuk menjauhkan diri dari si jejaka..
satu malam aku berfikir..
bertanya tentang pendapat seorang paham benar tntg isi hati ku..
seorang yang telah mempertarungkan nyawa supaya aku mampu melihat dunia..
mampu merasai nikmat sayang.
wajah yang 2minggu tidak ku tatap..
2minggu tidak ku meluahkan rasa..
ya bonda ku..
di dalam kereta sepanjang perjalanan menempuh jem di klang..*haha*
makan malam bersama di jusco bukit tinggi..
cukup untuk menceritakan secara rasmi tentang jejaka kepada bonda.
kata2 bonda membuatkan aku berfikir sejenak..

pulang melaukan beberapa solat untuk menentukan apakah penghujung jalan cerita..
berfikir tentang kehadiran dia..
melagukan bacaan alquran..

adakah sebagai dugaan atau nikmat yang mampu membawa aku ke syurga mu bersama si jejaka?
jujur aku mula tertarik dgn keperibadian nya sejak hari pertama dia menyapaku..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
21.04.2012

dan kekuatan ada jam 2 untuk memesg sijejaka.
msg yang panjang
tp masih xmampu meluahkan rasa..
cuma mampu meminta maaf atas segala kealpaan..
jawapan yg di berikan sungguh mengecewakan.
mungkin tawar hati sudah dgn ku..
dan rasa nya berakhir sudah semuanya.
dan sekali lg atas KEBODOHAN sendri..
aku angap tiada jodoh antara kita.
tp hati ini meruntun hiba..
tp aku perlu redha.
mungkin ini petunjuk allah utk aku..
mungkin belum sampai seru ku
mungkin dia bukan jodohku
semoga si jejak mampu berjumpa seseorang yang mampu menenangkan hati si jejaka ya.

dan sy amalina izzati bt md isa bertema kasih atas usaha daya saudara mrngembirakan hati yang lara untuk sepanjang waktu jejaka bersama sy..

insyallah hati ini mampu kuat untuk meredhaii keputusan jejaka.

JEJAKA.. terima kasihhh for evriting..
halalkan makan dan minum..
halalkan minyak dan keringat yang digunakan
halalkan ruang yang sempat sy masuki dalam hati jejaka..
halalkan kredit yang telah digunakan..
halalkan masa yang jejaka habiskan..
halalkan telinga yang mendengar segala bebelan..
halalkan suara yang di dendangkan..

dan sy berharap masa mampu di putarkan dan sy tidak akan melukakan hati jejaka..


xoxoxoxoxoxo
nene 2012

yang kau nak kesah pahal ?! 7:13 PTG

Isnin, 26 Mac 2012
bila datang satu hari seorang jejaka yang cukup memikat jiwa.
manis rupa paras..
setiap soalan di bls dgn jawapan yang cukup bernas..
mungkin kerana biasa berbahas?
sampai hati yang kian lama teguh membenci cinta manusia kini seakan cair.
kenapa terlalu goyah hati ini..
ya allah..
kuatkan semangat aku kuatkan hati aku terus menyanyangi mu..
tempat paling agung dalam hatiku adalah kau dan rasulullah dan ibu ayah ku..
setelah tangungjawab ku pada mu dan dunia ini mampu aku laksakan dengan sepenuhnya..
setelah mampu aku membahagiakan ibu ayah ku..
baru kau munculkan sang jejaka yang mampu menawan hati ku.
jujur aku mula jatuh hati..
tp ego yang ada mampu aku sorokkan kehadiran kau di hadapan semua manusia di bumi.
aku benci hati aku yang rapuh yang serabut memikairkan kehadiran si dia yang meruntun jiwa.
bersihkan kembali hati ku..
aku sujud patuh pada mu ya allah..
andai sudah tertulis jodohku dengan si dia..
aku redha..
andai tidak kau luputkan segala memori yang telah tercipta agar aku tidak sekali lagi kecewa..

sekian.. nene

yang kau nak kesah pahal ?! 4:47 PG

Rabu, 1 Februari 2012
hari2 aku doa agar kau kuatkan hati aku ya ALLAH..
walau pon aku masih punya air mata utk mengalir..
banayak sangat salah aku pada mu
semoga bangun aku pada ari esok hr yang paling indah menanti aku and kau akan tetap akan makbulkan setiap doa2 aku..
janagan jemu makbulkan doa aku yang jahil dan n banayak salah..
:'(
amiin

yang kau nak kesah pahal ?! 6:57 PG

Selasa, 28 Jun 2011

aku bosan lah..
bukan sbb tak buat pape tp tah asyik nak rase susah hati je.
tah papa..
looser

yang kau nak kesah pahal ?! 4:48 PG

Khamis, 23 Jun 2011


L.O.V.E
Dari kiri:
teha, aku, dayah, siti



kacau lah kerusi 2..
haha.. saje buang masa tangkap gmbr tingkat paling atas




ini dia siti




ini pula teha.




masa di full house..
nyummyyyy..



yang kau nak kesah pahal ?! 8:23 PG


yup adek ku berada di saser
bkn nak cte ape pon..
just nak ckp tah niah n takziah ye adik..
padan muke kau.. haha
masuk sbp kau ingat mudah ye..
kelas pack jdual lg rule tah pape..
xpe dik.
yang pnting kau perform ok?

ni lah pemandangan kat mane tah..






tngk bdk home sick tngk laptop haha..
kat tangge pon layan lah dikk





lapa g makan kat merrybrown..






shopping utk barang2 yang tak cukup+kawan mntk tlg bli






nak bli kiwi.. tp try kat kasut dulu.. harharar


yang kau nak kesah pahal ?! 1:16 PG




OK KLAKAR TAK TAJUK?
aku ngan siti g lah pusing2 cr keje.. then jmp lah keje kfc ni..
tp ayah mcm tak bg sangat keje at cini..
plus aku ni mmg pemalaspemalu..
tp sian aminah layan je aku ni.. last2..
die sorg je g keje..
MAAF ye syg.. t U blanje I mkn KFC free oke?
ok. aku mmg nekad tak mau keje.. malas lah..
duit pon insyallah cukup untuk menampung aku..
nak pk ape.. sewe rumah mak bayar..
makan kat rumah..
cume tak ley la
h aku nak soping2
malu aku nak mntak kat mak.. ble ibu offer bru cr barang yang mahal2..
haha.. oke sume pon akan jd same mcm aku kan..
knp tak nak keje.. sbb aku pnt lah.. mase blaja dah pulun abis2..
klu nak keje pon yan part tem je.. sehari 4-5jam..
bkan 9jam.. or kadang2 12jam..
peh hilang life aku..
tp yang kfc ni tak kot die ckp shiff
8jam je..
:) tp aku tak nak lah.. t bapak ku nak anta
amek sian..
alasan..:)







ini siti..<3


yang kau nak kesah pahal ?! 1:00 PG

Selasa, 21 Jun 2011
datang je bulan ni mood mesti s**l
aku tak paham lah..
sdih tak pasal2.
tipulah sbb aku penat merayau td..
tipu lah sbb aku kne marah
aku bangun je tidur asar td
mood aku pusing 360*
sial lah!
ok aku nak gile..
tidur mase asar.
ok..
*tiga titik*

yang kau nak kesah pahal ?! 5:05 PG

Ahad, 19 Jun 2011
haha.. rase looser ble aku padam post aku.
aku bukan pedulik pon.
ok. lepas ni post matang.
sob3*
ok matang :)
-----------------------------------------
haa,, tngk kat title post aku pasal result..
tak de lah nak tayang mane kan..
cume aku bangge ngan kanak2 power terutama kanak2 ee2212b
sbb sume keputusan meningkat!
*wow*
dekan pon bersepah2..
berkat kerjasama..
n leture2 yang sebelum kelas bermula pon dah psyco habis2
btl woo.. leturer power dgn psyco blaja mase kaple..
: sy ni dulu bercinta dgn husband saya mase dating pon pegang nota.
(lebih kurang mcm ni lah..)
leturer comm pulak xhabis2..
: budak elektrik ni higher failure rate, kat bottom three mengikut subject sume fac..
leturer instrument pulak(ok nak ngadu aku subjek ni tarek banyak sedih mase final aku blank tp ALHAMDULILLAH.. aku dapat suam2 kuku lah)
: die aku tak ingat ckp ape.. tp stail die nagja pehh.. mmg aku tak paham.. ape lah die ckp.. mmg amek kat permukaan buku je.. tp ntah.. ni aku punye pendapat.. die sangat motherly.. aku suke2..
last ly leturer paling aku kagum lah.. DIGITAL..
aku suke lah die ni.. fist time lah cg2 leturer aku yang ajar kau fatherly mcm die..
amek berat.. suke kene kan kanak2.. ade je yang die nak leter.. tp teguran die aku rase best nak dgr.. klu masuk bilik die.. dr aku tak de smangat nak teruskan study kluar bilik die.. pehh rase nyaman n tbe2 ter"motivated"
aku rase lepas ni aku nak keep in touch ngan die..
oh.. niat mmg nak blanje die nasi arab..
tx..
---------------------------------------------------------------
n sem ni aku dapat tebus balik keseganan aku dgn result sem lepas..
walau pon tak sehebat mane sem ni..
aku tau ramai lg yang hebat.. n aku tau aku boley dapat yang lg baik.
tp aku ttp syukur kehadrat ilahi sbb bg aku peluanga rase AD.
n bg mak bapak aku HAPPy..
*sob3*
sedih woo.. mase sem 1.. walaupon dorg tak respon aku tau dorg sangat kecewa dgn aku..
tp sem ni n sem mendatang mcm vese target aku..
aku nak grad dgn anugerah dekan..
yess.. atleast aku dapat grad pointer aku 3.5
klu dpt 4 alhamdulillah
*oke aku merepek.. mustahil 4 -.-"*
sekian hadiah sy utk AYAH DAN IBU.
selamat hari bapa..
oke.. ni overall..
:)



yang kau nak kesah pahal ?! 12:23 PG

Disclaimers ♥
Welcome To amalinaizzati.bs.com

Love Me? I will Love you back
Hate me? go die lah!!'Click Here' & SHOut! :D

Rippers are welcome to leave
NO to spamming ! Tag as much as you can cos i like people who tag me :>
underlineboldstrikeitalic
Miserable ♥
I'm a a donkey from spain who loves to eat strawberries. loving person.. bla..bla..bla.. ok, so im not a donkey, and i'm not from spain either, but i do love strawberries. they're very nice. but honestly, i'd rather be an animal that flies. Maybe....dunno. *shrug* mmms. ok i don't know what i am. i'm just me.

Craves,Loves,Hates ♥
craves :

superman undies
chicken clothing :]
extend hair :]
is single!! :]
make my mother don't care about me :D
wadeva , write your craves here ;)

Loves :

anything you desire, like sheep and guys in tight pants(: or chinese singers with cool hair or potion masters that teach in hogwarts school of withcraft and wizardry. even better, 150 year old headmasters with a fetish for lemon drops.

Loves here :)

Hates :

stupid bad habits like chewing on your lips or picking your nails or maybe even someone who breathes too loudly. whatever makes you want to wrench your hair out and bash your head on the wall, be happy to put it here. it's all for nothing's sake.

HATE uu ! :]


Gossips ♥
all chats are allowed here , Grandmother stories , Flirting , whatever ! someone who very takecare of me.. L*A.. do i know who fucking this bithces??
preferably from CBOX, but all other tagboards work here too
pop-up tagboards are good too!

Runaway-s ♥
Your beautiful links here :]
amirulasraffmdisa.bs.com♥

Credits ♥
Designer: Audiee-kewgirl♥
Bascodes : kathleen
image : enakei,photobucket
Brushes : Deviantart
helpers : amirul ashraff

Why did you leave me ?
I keep asking myself why .
But i just can't seems to get an answer . Different answers keep floating across my mind.
It's making me very sick.
I really miss you ...
sape nak jd boipren baru i?? haha

Reminiscing ♥
Jun 2011
Februari 2012
Mac 2012
April 2012
September 2012